mobiliteitskaart-mobility-card-shared-mobility-autodelen

Shared mobility: autodelen en meer, met de mobiliteitskaart van MAES

De deeleconomie is in volle opmars: meer en meer mensen beseffen dat ‘gebruiken’ veel nuttiger is dan ‘bezitten’, en delen boormachines en stofzuigers met hun buren. Ook op vervoersmiddelen valt dit principe makkelijk toe te passen, zoals het succes van onder meer Poppy, Villo! en Scooty aantoont. Shared mobility heeft heel wat voordelen en staat centraal in een duurzaam mobiliteitsbeleid. Ook voor zakelijke mobiliteit zijn deelauto’s, deelfietsen, deelscooters of zelfs deelsteps vaak onmisbaar. Gelukkig bundelt de MAES Mobility Card al die opties op één handige kaart – en in één handige app.

De voordelen van deelauto’s en -fietsen

Wie voor zijn werk vaak de baan op moet, weet maar al te goed dat zakelijke mobiliteit staat of valt met flexibiliteit. Door een slimme combinatie van fietsen, het openbaar vervoer nemen en aan shared mobility doen, verbeter je de bereikbaarheid en je reiscomfort, en bespaar je kosten. Bovendien draag je je steentje bij tot een gezonder leefmilieu door een deelauto in plaats van een eigen auto te gebruiken.

Ruim aanbod aan shared mobility-aanbieders

Met de MAES Mobility Card heb je toegang tot tal van bedrijven die shared mobility aanbieden. We zetten alle huidige mogelijkheden graag voor jou op een rij:

  • Autodelen (car sharing): Poppy, DriveNow, Zipcar
  • Fietsdelen (bike sharing): Velo Antwerpen, Villo!, Billy
  • Deelscooters (scooter sharing): Scooty
  • Stepdelen (step sharing): Bird, Troty

Wist je dat je via je MAES mobiliteitskaart zelfs vrijgesteld bent van de eenmalige registratiekost van 29 euro die DriveNow-gebruikers normaal gezien moeten betalen? Op deze manier wordt professioneel reizen met DriveNow nog interessanter!

Car sharing, bike sharing, … met MAES én slechts 1 factuur

Houders van een MAES Mobility Card begeven zich gewoon naar de website van de bovenstaande shared mobility-aanbieders en maken een onlineaccount aan. Als je ‘Visa’ selecteert bij betaalmiddel, kun je gewoon je MAES mobiliteitskaart als betaalkaart inzetten. Bonnetjes bijhouden en onkosten terugvorderen hoeft niet meer, want je Mobility Card houdt alle uitgaven netjes bij én bundelt ze op één btw-factuur.

Mobiliteit beheren was nooit zo eenvoudig

Shared mobility én tal van andere mobiliteitsvoordelen?