mobiliteitskaart-mobility-card-elektrisch-laden-laadpalen

Betalen voor elektrisch opladen aan laadpalen met de MAES Mobility Card

Bij MAES steunen we milieuvriendelijkere oplossingen zoals het rijden met elektrische en hybride wagens. De MAES Mobility Card is dan ook op het lijf geschreven van wie met zulke wagens rijdt. Voor oplaadbeurten aan een laadpaal betaal je namelijk gewoon met je mobiliteitskaart, en al je laadbeurten verschijnen vervolgens netjes op één factuur – samen met andere mobiliteitskosten, zoals die voor het gebruik van een deelfiets of een abonnement voor het openbaar vervoer.

Laadpalen in heel Europa

Niet alleen in België (onder meer bij Blue Corner, EV-Box, The New Motion en in de parkeergarages van Q-Park), maar ook in Nederland en Duitsland laad je je elektrische en/of hybrideauto op met je MAES mobiliteitskaart of met de MAES EV-tag. Die tag is een soort sleutelhanger waarmee je een laadsessie kunt starten. In de Benelux alleen al kun je op meer dan 23.300 publieke oplaadpunten terugvallen, maar ook in Duitsland en de rest van Europa heb je tal van opties. Die laatste vind je terug in Chargemap, dat je via de app-store kunt downloaden. Je koppelt Chargemap daarna aan je MAES Mobility Card om de kosten meteen te verrekenen, en je kunt zorgeloos op weg in heel Europa.

Een oplaadpaal thuis?

Wie thuis zijn wagen elektrisch oplaadt, hoeft niet naar zijn tweede oplaadkaart te zoeken of achteraf een onkostennota in te dienen. Ook voor die laadkosten kan bij sommige leveranciers de MAES Mobility Card via ingeschakeld worden – tenminste, als je als werkgever die optie laat toevoegen. Je leest het: je kunt de Mobility Card op die manier gerust personaliseren voor je werknemers.

De Milo-app gidst je erdoor

In de buurt van je huis of het kantoor weet je de laadpalen wellicht vlot te vinden, maar wat als je onderweg wil opladen of je je voor een zakenreis op onbekend terrein begeeft met je elektrische wagen? Geen nood: de MAES Mobility Card is gekoppeld aan de Milo-app, en die geeft op basis van je huidige locatie alle dichtstbijzijnde oplaadpunten weer, zelfs diegene die zich in een parkeergarage of aan een vliegveld bevinden. En daar stopt het niet: als een volleerde gps gidst de app je naar de laadpaal van je keuze.

Mobiliteit beheren was nooit zo eenvoudig

Elektrisch laden en vele van andere mobiliteitsvoordelen?