Betalen voor elektrisch opladen aan laadpalen met de MAES Mobility Card
Bij MAES steunen we milieuvriendelijkere oplossingen zoals het rijden met elektrische en hybride wagens. De MAES Mobility Card is dan ook op het lijf geschreven van wie met zulke wagens rijdt. Voor oplaadbeurten aan een laadpaal betaal je namelijk gewoon met je mobiliteitskaart, en al je laadbeurten verschijnen vervolgens netjes op één factuur – samen met andere mobiliteitskosten, zoals die voor het gebruik van een deelfiets of een abonnement voor het openbaar vervoer.
Laadpalen in heel Europa
Niet alleen in België (onder meer bij Blue Corner, EV-Box, The New Motion en in de parkeergarages van Q-Park), maar ook in Nederland en Duitsland laad je je elektrische en/of hybrideauto op met je MAES mobiliteitskaart of met de MAES EV-tag. Die tag is een soort sleutelhanger waarmee je een laadsessie kunt starten. In de Benelux alleen al kun je op meer dan 23.300 publieke oplaadpunten terugvallen, maar ook in Duitsland en de rest van Europa heb je tal van opties. Die laatste vind je terug in Chargemap, dat je via de app-store kunt downloaden. Je koppelt Chargemap daarna aan je MAES Mobility Card om de kosten meteen te verrekenen, en je kunt zorgeloos op weg in heel Europa.
Een oplaadpaal thuis?
Wie thuis zijn wagen elektrisch oplaadt, hoeft niet naar zijn tweede oplaadkaart te zoeken of achteraf een onkostennota in te dienen. Ook voor die laadkosten kan bij sommige leveranciers de MAES Mobility Card via ingeschakeld worden – tenminste, als je als werkgever die optie laat toevoegen. Je leest het: je kunt de Mobility Card op die manier gerust personaliseren voor je werknemers.
De Milo-app gidst je erdoor
In de buurt van je huis of het kantoor weet je de laadpalen wellicht vlot te vinden, maar wat als je onderweg wil opladen of je je voor een zakenreis op onbekend terrein begeeft met je elektrische wagen? Geen nood: de MAES Mobility Card is gekoppeld aan de Milo-app, en die geeft op basis van je huidige locatie alle dichtstbijzijnde oplaadpunten weer, zelfs diegene die zich in een parkeergarage of aan een vliegveld bevinden. En daar stopt het niet: als een volleerde gps gidst de app je naar de laadpaal van je keuze.
Vraag hier je MAES Mobility Card aan
Veelgestelde vragen
Hoe snel heb ik mijn MAES Mobility Card
Wanneer we de aanvraag krijgen gaan wij hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van zodra je een account krijgt moet je zelf nog we de MMC aanvragen. Na deze aanvraag wordt de MMC klaargemaakt en verzonden, dit kan wel tot 2 weken duren.
Hoe moet ik een MAES Mobility card aanvragen?
Een MMC aanvragen kan door een mailtje te sturen naar mmc@maesmobility.be, wij bezorgen je dan de aanvraagformulieren. Hier kan je alle informatie terugvinden
Kan ik met een BTW-nummer uit het buitenland de MAES Mobility Card aanvragen?
Nee , dit kan niet. Wij verwijzen u dan rechtstreeks door naar www.xximo.com
Kan de kilometerstand ingave uitgezet worden ?
Nee , dit kan niet. Om tijd te besparen kan u wel altijd ‘ 0 (nul) ‘ ingeven bij ingave van de kilometers alvorens het tanken.
Kan ik vignetten betalen (bvb. Oostenrijk , Zwitserland) met de MMC?
Als de kaarthouder is geautoriseerd voor Parking / Toll en de betalingen fysiek worden gedaan, waarbij de afrekening op de terminal daadwerkelijk plaatsvindt op de code voor “Toll & Bridge fees”, dan kunnen deze Eurovignetten inderdaad worden aangeschaft. Via internet is dit echter niet mogelijk.
Kan ik mijn pincode aanpassen of de code overnemen van mijn bestaande (MAES) tankkaart ?
U kan uw pincode zelf kiezen bij het aanvragen van de MMC via een Self Service Webapplicatie. Deze code kan en mag dus dezelfde zijn als die van een MAES tankkaart.
Wordt mijn kaart GRATIS vervangen bij verlies , diefstal of beschadiging?
Nee. Indien u uw kaart verliest of wordt gestolen dan blokkeert u best de kaart via CARD STOP. Nieuwe kaarten worden afgeleverd tegen de geldende tarieven.
Kan mijn MMC op nummerplaat gezet worden ?
Een MMC is altijd op naam en persoonlijk. Op nummerplaat is niet mogelijk en ze is ook niet overdraagbaar aan derden.