fiscaliteit-buitenlandse-btw-recupereren-1

Fiscaal voordeel: eenvoudig buitenlandse btw recupereren

De meeste bedrijven en organisaties weten maar al te goed dat ze veel van hun zakelijke kosten – en die van hun medewerkers – kunnen aangeven bij de belasting, zoals de kosten van een tankbeurt of een parkeersessie. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je ook buitenlandse btw kunt recupereren van de fiscus van het land in kwestie. Btw terugvragen kan echter een tijdrovend proces zijn, zowel wat betreft binnenlandse als buitenlandse transacties. Tijd dus om nóg een belangrijk feit te introduceren dat misschien nog niet algemeen geweten is: voor alle transacties binnen Europa die je betaalt met de MAES Mobility Card, is btw-recuperatie een fluitje van een cent. Ontdek snel waarom dat het geval is!

Verregaande automatisering

De MAES mobiliteitskaart is gekoppeld aan een systeem dat verregaande automatisering mogelijk maakt. Dankzij een samenwerking met btw-specialist VATit hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen meer te maken over de specifieke minimumbedragen en regels die elk individueel Europees land hanteert voor de teruggave van btw (zo is het in sommige EU-lidstaten bijvoorbeeld niet toegestaan om voor uitgaven zoals restaurantkosten btw-teruggave te vragen). VATit inventariseerde al deze regels in zijn informatiesysteem, dat daardoor automatisch weet welke bedragen in aanmerking komen voor btw-terugvordering.

Buitenlandse btw recupereren: geen stressfactor

Dankzij het uitgebreid Europees netwerk van VATit verhoog je je kansen op het succesvol terugvorderen van btw die je in het buitenland betaalde. Als jij en/of je werknemers regelmatig in andere Europese landen vertoeven en dan zakelijke kosten maken, bespaart een MAES mobiliteitskaart je heel wat werk. VATit zorgt er namelijk voor dat je btw-recuperatie zo efficiënt mogelijk verloopt en je maximale besparingen realiseert – om van de gewonnen tijd nog maar te zwijgen.

Dankzij de MAES Mobility Card laat je geen geld liggen

Het mag duidelijk zijn: als je de btw op buitenlandse facturen niet terugvordert, laat je kostbare centen liggen – en dat is uiteraard geen aantrekkelijke gedachte. De MAES Mobility Card zorgt ervoor dat buitenlande btw recupereren helemaal niets meer is om je zorgen over te maken. En dat is dan weer wél een aantrekkelijk idee!

Mobiliteit beheren was nooit zo eenvoudig

Buitenlandse btw makkelijker recupereren?