Mobiliteitskaart of premium tankkaart? Ontdek de MAES Mobility Card
Je houdt de touwtjes graag stevig in handen wat betreft je mobiliteitsbudget of dat van je werknemers? Je bespaart graag kosten én tijd? Dan zit je goed met de MAES Mobility Card. Deze kaart is namelijk zoveel meer dan een premium tankkaart: hij is gemaakt voor élke uitgave onderweg. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld niet alleen mee tanken, maar ook parking en tol mee betalen, het openbaar vervoer of de taxi nemen, aan shared mobility doen, en zo verder. Bovendien sluit de MAES Mobility Card mooi aan op de opkomst van ‘cash for car’-initiatieven.
Klinkt ingewikkeld? Helemaal niet, zeker omdat deze kaart je administratie drastisch vereenvoudigt. Alles is namelijk terug te vinden op slechts één factuur. Gedaan met bonnetjes, dus! Bovendien is er de handige Milo-app van XXimo die alle MAES Mobility Card-transacties toont, maar ook onder meer reisadvies en actuele verkeersinformatie biedt. Een overzichtje van alle tarieven kan je hier steeds vinden! Met één kaart – en dus één factuur, voor een maximale btw-recuperatie – kun je:
- Tanken tegen uiterst voordelige tarieven
- Eenvoudig parking en tol betalen
- Het openbaar vervoer nemen
- Aan shared mobility doen, van scooter- tot autodelen
- Je hybride of elektrische wagen opladen
- De taxi, Uber of eCab nemen
- Internationaal reizen
- Een bezoek brengen aan de carwash
- Bijna overal betalen waar je met de VISA-kaart terechtkunt
- Buitenlandse btw terugvorderen
Voor wie is de MAES Mobility Card?
Iedereen die zich op een snelle en efficiënte manier wil verplaatsen, is gebaat bij een MAES Mobility Card. Of je nu als vertegenwoordiger, verkoper, manager of CEO aan de slag bent: je legt heel wat kilometers af en wil dat zo comfortabel mogelijk doen. De kaart bieden we samen met XXimo aan.
Een premium tankkaart voor bedrijven
Dat de MAES Mobility Card zoveel méér is dan een tankkaart, betekent niet dat tanken naar de achtergrond verschuift. Integendeel. Gebruikers van de kaart tanken namelijk altijd dichtbij – niet alleen bij MAES, maar ook bij partners als Esso en Texaco – en dat tegen een mooie korting in heel België. De handige Milo-app laat je in een oogopslag zien hoeveel je deze maand al getankt hebt, wanneer je volgende factuur eraan komt, en ga zo maar door. Controle over je budget en de uitgaven per werknemer: check.
Parking en tol betalen met de mobiliteitskaart van MAES
Je auto parkeren kan een heel gedoe zijn: je moet een plek zien te vinden (het liefst in de buurt), je moet inschatten hoe lang je je wagen er zult achterlaten, aanschuiven bij de betaalautomaat, … Tenzij je de mobiliteitskaart van MAES gebruikt! Met de bijbehorende Milo-app van XXimo zie je meteen waar de dichtstbijzijnde parkeerplek is, en betalen doe je gewoon met de MAES Mobility Card. Ook tol betalen wordt een fluitje van een cent.
> Ontdek hier hoe je dankzij MAES altijd een parkeerkaart op zak hebt
Het openbaar vervoer nemen: trein, tram, metro en bus
We leven in een wereld die continu in verandering is. En daarbij hoort een cocktail aan mobiliteitsopties, waarin het openbaar vervoer een almaar belangrijkere plaats inneemt. De MAES Mobility Card speelt daarop in, zonder je administratieve last te vergroten. Via de Milo-app van XXimo koop je in met slechts enkele taps treintickets van de NMBS, M-tickets of abonnementen van De Lijn, maar maak je ook gebruik van het Brusselse openbaar vervoer. Ontdek hoe je méér uit het openbaar vervoer haalt, zonder kosten te moeten inbrengen of bonnetjes te moeten bijhouden.
Shared mobility: autodelen, en veel meer met slechts 1 kaart
Deelfietsen, deelauto’s, deelscooters en zelfs deelsteps kennen een enorme opmars. En dat is niet verwonderlijk, want zulke shared mobility-opties bieden heel wat voordelen, van minder fileleed tot kostenbesparing en een verlaagde milieubelasting. Met een MAES Mobility Card beschik je bovendien over één betaaloplossing waarmee je onder meer bij Poppy, Velo Antwerpen en Scooty terechtkunt.
> Shared mobility: alles over autodelen, fietsen, scooters en steps
Betalen voor elektrisch opladen aan laadpalen
Met de MAES Mobility Card kun je in heel Europa elektrisch opladen. De Milo-app van XXimo laat zien waar je de dichtstbijzijnde laadpalen vindt, en je oplaadsessie zelf betaal je met je mobiliteitskaart. Opnieuw geen gedoe met bonnetjes meer, want alle transacties voor elektrisch laden staan gewoon mee op je MAES-factuur.
Taxi, Uber of eCab? Maak je geen zorgen over de betaling…
Wist je dat de MAES Mobility Card ook dienstdoet als taxikaart? Da’s pas handig. Want als je je moet haasten om op tijd op het vliegveld te geraken of ’s nachts snel op een hotelbed wil neerploffen, kun je gewoon het taxiritje betalen met de mobiliteitskaart, zonder stress om onkostennota’s of betaalmethodes. Ook internationale taxiservices als Uber en eCab zijn inbegrepen.
Visa-kaart, in de vorm van een MAES Mobility Card
Zakelijke kosten omvatten natuurlijk meer dan tanken of parkeren. Misschien ga je regelmatig met klanten lunchen of wil je een relatiegeschenk kopen. Dankzij de MAES Mobility Card doe je dit zonder bonnetjes te moeten bijhouden en onkostennota’s te moeten indienen. De mobiliteitskaart doet na autorisatie door de werkgever namelijk dienst als betaalkaart op alle plaatsen die Visa aanvaarden.
Internationaal reizen, maar dan makkelijk
Bij een zakenreis komt vooral véél organisatie kijken. Er moeten vliegtickets en hotels geboekt worden, huurauto’s gereserveerd, en ga zo maar door. De MAES Mobility Card neemt een hele last van je schouders, want al je boekingen en betalingen gebeuren via deze ene kaart en met één account. Zo heb je meteen alles bij de hand wanneer je in het buitenland arriveert! De MAES Mobility Card en de Milo-app van XXimo werken onder meer samen met Brussels Airlines, KLM, AirFrance, maar ook met de NMBS, NL en DB Bahn, autoverhuurbedrijven Europcar en Davis, en met Booking.com.
Regelmatige carwashbeurten
Je auto weer als nieuw doen blinken? In heel de Benelux helpt de Milo-app van XXimo je een handje, door te vertellen welke carwashes er op je route liggen of zich in je buurt bevinden. Betalen doe je dan weer met de MAES Mobility Card – tenminste, bij elke carwash die Visa als betaalmiddel accepteert. Alle carwashbezoeken verschijnen op één factuur, samen met de andere services waar jij of je medewerkers die maand gebruik van maakten, zoals tanken of tol betalen.
Fiscaal voordeel: eenvoudig buitenlandse btw recupereren
Niet alleen binnenlandse, maar ook buitenlandse tank-, hotel- of andere kosten komen in aanmerking voor btw-terugbetaling. En met de MAES Mobility Card is die terugvordering in een-twee-drie in orde. Door de koppeling met de platformen van VATit, een btw-specialist met een uitgebreid Europees netwerk, verloopt het proces namelijk bijna volledig automatisch. Dat bespaart je heel wat kopzorgen, tijd én geld.
Je mobiliteitsbudget makkelijk beheerd
Om het milieu te ontlasten, kiezen meer mensen en bedrijven voor duurzame transportmiddelen als een deelauto of een elektrische fiets. Daarom werd het mobiliteitsbudget in het leven geroepen, wat niet mag verward worden met de mobiliteitsvergoeding. Het mobiliteitsbudget is een som die je als werknemer kunt inzetten om een zuinigere bedrijfswagen te nemen, maar ook om je naar het werk te begeven met milieuvriendelijke mobiliteitsopties – van een speedpedelec tot de bus of tram. Al deze mogelijkheden beheer je natuurlijk makkelijk met je MAES mobiliteitskaart.
Ontdek hier alles over het mobiliteitsbudget.
Let op: het mobiliteitsbudget verschilt dus van de mobiliteitsvergoeding. Wie voor die laatste optie kiest, doet definitief afstand van zijn bedrijfswagen en krijgt een som cash in ruil (het zogenaamde ‘cash for car’-systeem). We lichten de mobiliteitsvergoeding hier verder voor je toe.
“Ik heb de mobiliteitskaart altijd bij me vanwege zijn veelzijdigheid en eenvoud!”

Vraag hieronder je MAES Mobility Card aan
Veelgestelde vragen
Hoe snel heb ik mijn MAES Mobility Card
Wanneer we de aanvraag krijgen gaan wij hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Van zodra je een account krijgt moet je zelf nog we de MMC aanvragen. Na deze aanvraag wordt de MMC klaargemaakt en verzonden, dit kan wel tot 2 weken duren.
Hoe moet ik een MAES Mobility card aanvragen?
Een MMC aanvragen kan door een mailtje te sturen naar mmc@maesmobility.be, wij bezorgen je dan de aanvraagformulieren. Hier kan je alle informatie terugvinden
Kan ik met een BTW-nummer uit het buitenland de MAES Mobility Card aanvragen?
Nee , dit kan niet. Wij verwijzen u dan rechtstreeks door naar www.xximo.com
Kan de kilometerstand ingave uitgezet worden ?
Nee , dit kan niet. Om tijd te besparen kan u wel altijd ‘ 0 (nul) ‘ ingeven bij ingave van de kilometers alvorens het tanken.
Kan ik vignetten betalen (bvb. Oostenrijk , Zwitserland) met de MMC?
Als de kaarthouder is geautoriseerd voor Parking / Toll en de betalingen fysiek worden gedaan, waarbij de afrekening op de terminal daadwerkelijk plaatsvindt op de code voor “Toll & Bridge fees”, dan kunnen deze Eurovignetten inderdaad worden aangeschaft. Via internet is dit echter niet mogelijk.
Kan ik mijn pincode aanpassen of de code overnemen van mijn bestaande (MAES) tankkaart ?
U kan uw pincode zelf kiezen bij het aanvragen van de MMC via een Self Service Webapplicatie. Deze code kan en mag dus dezelfde zijn als die van een MAES tankkaart.
Wordt mijn kaart GRATIS vervangen bij verlies , diefstal of beschadiging?
Nee. Indien u uw kaart verliest of wordt gestolen dan blokkeert u best de kaart via CARD STOP. Nieuwe kaarten worden afgeleverd tegen de geldende tarieven.
Kan mijn MMC op nummerplaat gezet worden ?
Een MMC is altijd op naam en persoonlijk. Op nummerplaat is niet mogelijk en ze is ook niet overdraagbaar aan derden.