Fleet tankkaart nodig? Zo maak je de juiste keuze

Als fleetmanager zijn je dagen goed gevuld met tal van taken – van het beheer van het wagenpark tot de contacten met leasemaatschappijen. Maar daarnaast is de keuze voor een bepaalde fleet tankkaart een belangrijke verantwoordelijkheid, want ze kan je heel wat werk besparen én het leven van je medewerkers vergemakkelijken. Voor werknemers die veel de baan op moeten, maakt het bijvoorbeeld een wereld van verschil of ze gewoon kunnen tanken op weg naar een klant of naar een lunchafspraak, of dat ze kilometers moeten rondrijden op zoek naar een station waar ze eindelijk met hun bedrijfstankkaart terechtkunnen. De dekkingsgraad is met andere woorden cruciaal, maar er zijn nog andere factoren die een rol spelen. Op deze pagina overlopen we welke elementen je zeker moet meenemen wanneer je een fleet tankaart kiest.

 

Een fleet tankkaart met een groot netwerk

Je wil natuurlijk niet dat medewerkers slechts bij een handvol tankstations hun bedrijfswagen kunnen volgooien. Daarom heeft een multimerkentankkaart alvast een streepje voor op een eigenmerkentankkaart. De naam van dit eerste type kaart zegt het zelf al: je kunt met zo’n elektrische betaalkaart tanken bij stations van verschillende merken. Met de MAES multimerkentankkaart kun je bijvoorbeeld niet alleen goedkoop tanken bij 280 eigen stations, maar krijg je ook een mooie brandstofkorting bij onder meer EssoTexacoG&V, Shell en nog vele andere merken. De MAES tankkaart voor bedrijven heeft bijna 1.700 tankstations onder haar vleugels, en dat niet alleen in België, maar ook in Nederland en Luxemburg.

 

Tankkaart voor bedrijven gratis aanvragen

Zoek het dichtstbijzijnde tankstation

Kies uit bijna 1700 tankstations

Types voertuigen en brandstoffen

Beheer je een groot wagenpark, dan heb je wellicht een heleboel verschillende soorten voertuigen onder je hoede – van bestelwagens tot personenwagens en misschien zelfs bussen – met elk hun eigen brandstofvereisten. Wanneer je fleet tankkaarten vergelijkt, hou je dus ook maar beter rekening met de brandstoftypes en pompen waartoe je tankkaart vlot toegang moet geven. Met MAES zit je op dit vlak goed, want met brandstoffen van AdBlue tot CNG en LPG hebben we alles in huis voor de meest gevarieerde vloten.

Bovendien heeft de grootte van je wagenpark natuurlijk een invloed op de hoeveelheid werk die het beheer met zich meebrengt – én op de hoeveelheid vragen die jij op jouw beurt aan je tankkaartenprovider zult stellen. Weet daarom dat sommige tankkaartenaanbieders aan klanten met een groot wagenpark een extra accountmanager toewijzen, zodat je toch altijd vlot geholpen bent.

 

Je administratie beperken met de juiste fleet tankpas

Verder is het natuurlijk zaak om de hoeveelheid administratief werk te beperken, bijvoorbeeld met een fleet tankkaart waaraan een handige applicatie of een onlinebeheerplatform verbonden zijn. De MAES tankkaart maakt het haar gebruikers alvast makkelijk: elke kaarthouder krijgt een profiel op ‘Mijn MAES’, een persoonlijke onlinemodule waarop ze bijvoorbeeld hun pincode kunnen veranderen (veiligheid troef!). Maar ook jij behoudt het overzicht via ‘Mijn MAES’, dat onder meer een stand van zaken geeft wat verbruik betreft én de mogelijkheid om kaarten te deactiveren. Elke maand krijg je een gedetailleerde en transparante factuur, waardoor gedoe met bonnetjes ook tot het verleden behoort.

 

Een gewone fleet tankkaart of een mobility card?

Met een gewone MAES tankkaart maak je het jezelf en de kaarthouders al makkelijk, maar misschien wil je nog verder gaan. Dan hebben wij goed nieuws, want MAES heeft verschillende soorten tankkaarten. Zo kun je opteren voor een MAES mobility card, waarmee kaarthouders bijvoorbeeld vlot bus- en vliegtuigtickets boeken of een deelauto huren.

 

Vraag de MAES Mobility Card aan

 

De fleet tankkaart voor je transportbedrijf

Tot slot willen we eigenaars van transportbedrijven geruststellen: de MAES tankkaart is ook voor jouw vloot de ideale keuze. We sloegen namelijk de handen in elkaar met Eurowag, waardoor je profiteert van de extra uitgebreide mobiliteitsdiensten die dit van oorsprong Tsjechische bedrijf aanbiedt aan transportfirma’s in heel Europa. Er bestaan verschillende Eurowag tankkaarten en je tankt er goedkoop mee bij 11.000 stations in heel Europa.

Nog vragen over onze tankkaarten?

Neem gerust contact met ons op!