Registreer je MAES tankkaart in de MAES App

Tankkaartregistratie

Je krijgt dan meteen ook de optie om je tankkaart te registeren. Indien je wenst kan je deze stap overslaan en later in orde brengen.

  1. Beginnen doe je door de kaartnummer in te geven van jouw MAES Tankkaart. Deze kan je terugvinden op de voorkant van de tankkaart
  2. Je kan de kaart ook een naam geven, zeker handig als je meerdere kaarten in de app gaat plaatsen.
  3. Hierna ga je de originele pincode moeten ingeven om de kaart te activeren voor de account. Indien je de pincode al eens gewijzigd hebt naar een andere code dan gaat deze niet werken. Het moet de originele code zijn. Je kan deze steeds terugvinden op de begeleidende brief die je bij de kaart kreeg, maar indien je deze niet meer bezit kan je ook makkelijk een mailtje sturen naar tankkaart@maesmobility.be. Dit doe je best wel van uit een e-mail adres dat bij ons gekend is en geef ook de kaartnummer even mee. Zo gaat onze tankkaartdienst je sneller kunnen helpen.

Heb je deze stap overgeslagen tijdens de registratie, of wil je een 2e kaart toevoegen? Dan kan je op de app rechts vanonder gaan naar “Instellingen” en daar kan je makkelijk een nieuwe kaart toevoegen.

 

 

Veelgestelde vragen

Moet ik een nieuwe account aanmaken of kan ik deze van MIJN MAES gebruiken?

Voor de app moet je een nieuwe account aanmaken. Dit kan je al in enkele korte stappen vervolledigen en vervolgens kan je er je tankkaart aan koppelen. Voor de facturatie kijken we nog steeds naar de gegevens op “Mijn MAES”.

Welke pincode moet ik gebruiken voor de MAES app

Je kan tijdens de registratie een pincode ingeven voor het gebruik van de app. Deze pincode mag je persoonlijke pincode zijn en hoeft niet deze van de tankkaart te zijn. Deze ga je telkens moeten ingeven, indien je niet werkt via vingerafdruk, wanneer je wil mobiel tanken.

Je hebt wel de originele pincode van de tankkaart nodig om de tankkaart er de eerste keer in te zetten. Indien je deze niet meer hebt, kan je deze steeds opvragen via tankkaart@maesmobility.be let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres (bijvoorbeld waar de facturen op komen).

Waar kan ik mijn originele pincode terugvinden?

De app maakt gebruik van de originele pincode, deze heb je meegestuurd gekregen via de begeleidende brief toen je de kaart kreeg. Indien je deze code al eens gewijzigd hebt en je de originele niet meer hebt liggen kan je deze natuurlijk steeds opvragen via de tankkaartendienst van MAES. Let op dat je dit wel doet via een door ons gekend e-mail adres.

Kan ik mobiel tanken zonder MAES Tankkaart

Nee, momenteel kan je enkel mobiel tanken via de app met een MAES tankkaart. Je kan de app wel als locator gebruiken maar mobiel tanken nog niet. Na de zomer staat er een update gepland waarmee je ook bankkaart of kredietkaart kan toevoegen en vanaf dan is de app en vooral het mobiel tanken voor iedereen beschikbaar.

Kan ik overal mobiel tanken?

Mobiel tanken kan momenteel enkel op ons eigen netwerk van een 300-tal stations. Binnenkort ga je dit ook kunnen doen op heel ons tankkaartnetwerk.

Kan ik de taal van de app aanpassen?

Via instellingen, icoontje rechtsonderaan, kan je makkelijk de taal van de app aanpassen. Momenteel is de app beschikbaar in het Engels, Frans & Nederlands.

Hoe moet ik een tankkaart verwijderen uit de app

Indien je een tankkaart wil verwijderen ga je rechtsonderaan naar “instellingen” en daar krijg je een overzicht van alle tankkaarten. Daar kan je linksbovenaan de kaart op het vuilbakje drukken. Even bevestigen en de kaart is weg.

Komen de gegevens van in de app automatisch mee op de factuur?

Nee, indien je graag hebt dat de nummerplaat en het voertuig ook mee op de factuur komen kan je dit instellen via MIJN MAES of neem je even contact op met de tankkaartendienst.

Ik ben mijn pincode van de app kwijt. Wat nu?

Indien je de pincode van je app kwijt bent kan je best de app opnieuw installeren en registreren. Momenteel kan je de pincode niet opnieuw opvragen uit veiligheidsoverwegingen. Anders kan iedereen die toegang heeft tot je GSM gratis tanken. Handig is wel om de vingerafdruk er in te zetten zo heb je de pincode niet nodig en kan je toch veilig mobiel tanken.

Kan ik mijn pincode van de app wijzigen?

Via instellingen, icoontje rechts onderaan, kan je de pincode wijzigen.

Meer tonen