Klimaatneutraal tanken is vanaf nu mogelijk via MAES.

Duurzaam de baan op heeft de laatste jaren enorm aan belang gewonnen. Maar zo maar even heel je vloot elektrisch laten rijden is niet zo evident en niet altijd de oplossing. En niet alle elektriciteit is klimaatneutraal.. Daarom dat we bij MAES jou zoveel mogelijk alternatieven willen voorschotelen. Naast ons project om laadpalen te plaatsen op onze stations, onze Hybrid card voor elektrisch laden en onze hernieuwbare diesel HVO bieden we vanaf nu ook de oplossing om klimaatneutraal te tanken of brandstoffen bij ons af te nemen dankzij een CO2-compensatie.

Door het betalen van een kleine vergoeding per liter brandstof wordt je CO2-uitstoot volledig gecompenseerd. Je blijft dus rondrijden met je huidige wagens, verwarmen of anderszins brandstoffen gebruiken zoals je gewoon bent maar wij zorgen er voor dat jouw CO2-uitstoot volledig wordt gecompenseerd. Wij doen dit in samenwerking met o.a. “Climate Neutral Group”.

Wat zijn de voordelen van deze CO2-compensatie?

  • Geen extra investeringen: via deze methode kan je gewoon gebruik blijven maken van je huidig wagenpark of installatie(s) maar wel vanaf morgen klimaatneutraal mobiel zijn of je verwarmen.
  • Geen extra administratie: indien je via ons werkt zorgen wij ervoor dat alles administratief in orde is. Meer nog, elk jaar krijg je een certificaat voor het aantal ton CO2 dat je gecompenseerd hebt.
  • Klimaatneutraal werken is perfect voor jouw imago: het certificaat kan jou in de toekomst helpen om bepaalde klanten over de lijn te krijgen. Meer en meer mensen zien het belang van het klimaat eindelijk in, indien je dit kan voorleggen heb je bij sommige klanten al half gewonnen. 

Hoe werkt het juist en wat moet jij juist doen?

Het is eigenlijk héél eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is aan te geven voor welke afnames u de CO2 uitstoot wilt compenseren plus de datum aan te geven wanneer u het wilt laten ingaan. Vervolgens zullen wij de afnames doorgeven aan onze partner en doen zij het nodige. Met deze kleine extra bijdrage compenseer je dan je volledige CO2-uitstoot.

Onze partner zorgt voor de vermindering van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer die overeen komt met de uitstoot van jouw brandstof. Dit wordt allemaal gecontroleerd door onafhankelijke, internationaal erkende bureaus zodat je gerust mag zijn dat jouw extra bijdrage effectief en aantoonbaar effect heeft.

Wat doen wij voor jou?

Wij brengen de volledige administratie in orde. Wij zorgen dat alles automatisch verloopt op jouw factuur en dat we het doorgeven aan onze partner. Zij zorgen voor de CO2- compensatie en op het einde van het jaar een certificaat van de door jouw gecompenseerde CO2. 

Achterliggende klimaatprojecten

Eén van de projecten waar Climate Neutral Group zich mee bezig houdt is een herbebossingsproject in Cambodja. Meer bepaald het Southern Cardamom REDD+ project (SCRP), een project om de impact van de klimaatverandering te beperken, de biodiversiteit te behouden en alternatieve bestaansmiddelen te creëren. De bescherming van 445.000 ha regenwoud voorkomt jaarlijks meer dan 3,5 miljoen ton CO2-uitstoot door lokale ontbossing. Hierdoor blijft dit kwetsbare gebied behouden.

Een 2e project is een project rond wind energie in India. Met dit project investeert u in het laten draaien en het onderhoud van windmolens in verschillende afgelegen gebieden van India. De lokale bevolking in de omliggende dorpen kunnen nu zelf energie opwekken, zonder CO2-uitstoot.

Interesse? Laat dan hier je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!