MAES gaat in samenwerking met YEET! Het grootste netwerk van ultrasnelladers voor elektrisch rijden in België bouwen.

Samen gaan we 300 ultrasnellader voor elektrisch laden bouwen in de komende maanden/jaren. Dat zou een verdrievoudiging betekenen van het huidige aantal. Op drie jaar tijd zouden de meeste tankstations van MAES een YEET! snellader krijgen, daarmee wordt MAES het eerste netwerk van tankstations dat op grote schaal inspeelt op de geleidelijke transitie naar elektrisch laden.

Ultrasnel e-tanken

Elektrisch rijden zit in de lift en kreeg nog een extra boost met de recente regeringsbeslissing om het fiscale regime van salariswagens te hervormen in het voordeel van milieuvriendelijk rijden. Momenteel hebben we in België een kleine 8500 publiek toegankelijke laadpunten. Maar hiervan zijn er maar een 110 snelladers. Dankzij de deal tussen MAES en YEET! komen er daar 300 à 350 ultrasnelladers bij. Het aantal zal afhangen van de behoefte aan laadcapaciteit. Bedoeling is om alle elektrische rijders vlot te kunnen bedienen zonder wachttijden. De power stations van Yeet hebben een vermogen van 350 kW, dit is een pak meer dan de 22kW van de klassieke laadpaal. Erg handig dus als je onderweg bent en snel wilt bijladen! Yeet! had al een contract afgesloten voor de plaatsing een 100-tal power stations in België, maar met deze deal brengt het zijn aandeel op 400 snelle laadstations. Daarmee zijn ze de snelst groeiende exploitant van ultrasnelladers in België.

Kortbij de klant

Het principe van iedere e-rijder zijn eigen laadpaal is praktisch niet haalbaar. Niet iedereen heeft de optie om thuis te laden, niet iedereen heeft een parkeerplaats of garage ter beschikking. Daarom dat we het aantal locaties met publieke laadpalen gevoelig willen laten stijgen. Het doel ervan moet zijn dat de laadpunten kortbij zijn en net dat is de filosofie van MAES. Overal dichtbij.

Hybrid Card

Naast het gevoelig laten stijgen van het aantal laadpalen heeft MAES sinds vorig jaar ook de Hybrid Card in zijn waaier van producten. Met deze handige kaart kan je zowel tanken als opladen en binnenkort dus ook op onze eigen laadpalen. Zo blijven we naar de toekomst kijken om elke klant van dienst te blijven!

Persbericht:

Hier kan je het persbericht over de aankondiging van de nieuwe laadpalen nog even nalezen