Wat is professionele diesel?

Sinds enkele jaren kunnen professionele gebruikers gedeeltelijke terugvorderingen aanvragen van de accijnsverhogingen op diesel. Dit moeten ze eerst aanvragen en dit wordt niet altijd gedaan. Zo lopen de professionele gebruikers van diesel toch een behoorlijk aantal euro’s mis.

Diesel Supremium

Cliquet Systeem

De Belgische staat heeft een cliquet systeem in het leven geroepen en dit zorgt er voor dat wanneer de dieselprijs zakt ze de accijnzen kunnen verhogen. Gezien ze deze accijnsverhoging niet willen doorrekenen naar de professionele gebruiker kunnen deze gebruikers een korting krijgen op deze verhogingen. Gezien er al enkele accijnsverhogingen zijn geweest is het bedrag dat de professionele gebruiker momenteel kan terugvragen toch al enorm aantrekkelijk geworden.

Hoe deze korting op de accijnsverhoging terugvorderen?

Sinds 2009 kan je deze korting onder bepaalde voorwaarden maandelijks terugvorderen. Hiervoor moet men zich eerst registreren en niet elke gebruiker is hiervan op de hoogte of vraagt dit terug. En gezien de accijnzen toch al enkele malen zijn verhoogd is dit toch zeker de moeite om dit te doen. Bij MAES kunnen we je hier verder over informeren en helpen om dit terug te vorderen.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

Iedereen die een voertuig heeft van meer dan 7.5 ton, taxi’s en bussen komen in aanmerking. Ook al ben je geen vervoerder, en gebruik je de vrachtwagen om je eigen goederen te vervoeren.

Hoeveel kan je terugvorderen?

Begin 2016 was het bedrag dat je kon recupereren: 0.1122917 euro/liter
Einde 2016 was het bedrag dat je kon recupereren: 0.1443766 euro/liter
Tegen einde 2018 zal dit bedrag oplopen tot meer dan 0.20 euro/ liter

Hoe kan je terugvorderen?

Op deze pagina kan je nog extra informatie terugvinden en ook de stappen vinden om alles makkelijk terug te vragen. Heb je nog meer vragen kan je ons altijd contacteren.