Met MAES veilig op vakantie!

De vakantie komt er aan en dan trekken vele Belgen er op uit met de wagen om te genieten van een welverdiende vakantie. En bij MAES willen we dat je veilig toekomt op je bestemming en weer veilig thuiskomt. Vandaar hierbij enkele handige tips

Voor vertrek

Je auto dient goed in orde te zijn. Hij gaat namelijk meer kilometers maken dan je gewoon bent. Ga even langs bij de garage voor een klein onderhoud en is het groot onderhoud al even geleden regel dit dan ook even. Het kan bij de garages enorm druk zijn voor de zomerrush dus leg dit goed op voorhand vast. Je kan zelf de wagen ook al even controleren op de belangrijke zaken.

  • Banden: Heel belangrijk zijn de banden, kijk even na of deze niet versleten zijn en of de bandenspanning wel goed is. Zie voor meer info deze twee korte filmpjes.
  • Schokdempers: Wanneer je wagen toch iets harder aanvoelt kan dit wel aan je schokdempers liggen. Bij twijfel ga dan best even langs bij je garagist.
  • Remschijven: Maken ze lawaai, gaat je wagen naar een bepaalde kant bij het remmen of voel je gewoon dat je toch langer moet remmen dan gewoonlijk? Ook dan geldt: altijd laten nakijken!
  • Is alles op peil in je wagen? Kijk de motorolie, remvloeistof, koelmiddel en ruitensproeiervloeistof allemaal even na. Kijk ook na of je koplampen nog dezelfde en gewenste sterkte hebben en je ruitenwissers nog in goede staat zijn.
  • Denk ook nog aan de kleine zaken: Zonnebril voor in de wagen, zonneschermen indien geen airco en check je autoverzekering voor dekking bij eventuele extra chauffeurs.

De dag voor vertrek
Verzamel alle nodige documenten voor vertrek en hou ze bij de hand: De documenten van de wagen, reisdocumenten, identiteitskaarten, nummer van je verzekeraar,… Neem een reparatiekit mee voor het geval dat je wagen in panne zou vallen en vermijd zware objecten op je hoedeplank. Zie dat je zeker wat water en eten meehebt voor tijdens de reis en zorg voor een goede nachtrust!

Dag van vertrek
Hou rekening met het feit dat je waarschijnlijk meer kilometers gaat rijden. Ook je wagen gaat anders aanvoelen doordat hij meer geladen zal zijn. Kijk regelmatig ook de verkeerssites na en probeer het drukke verkeer te mijden. Neem regelmatig even pauze, aangeraden is om dit om de 2 uur te doen. Stap even rond je wagen en ontspan even voor je weer achter het stuur kruipt. Eet ook niet te zwaar en vergeet niet om regelmatig te drinken. Zo kan je met een gerust gemoed vertrekken op reis!

Veilige Reis!

Het MAES-team.