Administratieve afhandeling van btw terugvorderingen

ADMINISTRATIEVE AFHANDELING VAN BTW TERUGVORDERINGEN

Via onze partner Eurowag, kunnen we de dienst aanbieden om eenvoudig en snel je buitenlandse BTW terug te laten betalen. Waarom zou je hiervoor kiezen?

  • Ze behandelen verschillende belastingdocumenten, inclusief brandstof, tol, accommodatie,…
  • Je moet zelf vele minder tijd steken om dit in orde te brengen.
  • Ze hebben een handig en duidelijk online portaal waar je alle details kan ingeven
  • Je kan hierop ook alle nodige documentatie terugvinden
  • Snelle terugbetaling
Accijnsteruggave uit het buitenland

Deze terugbetalingen zijn een belangrijke en vaak over het hoofd geziene bron van inkomsten voor je bedrijf. Via EW kan je deze administratief uitdagende taak snel afhandelen. En dit meteen voor alle landen waarvan je een deel van de accijnzen kan laten terugbetalen.

Met de teruggave van deze accijnzen kan je de brandstofkosten aanzienlijk verlagen, zo kan je elke keer dat je gaat tanken makkelijk een leuk bedrag (€200) besparen. Je kan de accijnzen terugkrijgen van onder andere: Frankrijk, Slovenië, Hongarije, Italië en Spanje.

Net facturering

Deze methode, ook wel een “gefinancierde terugbetaling” genoemd, is een van de snelste manieren om belasting van de toegevoegde waarde en accijnzen terug te vorderen die je hebt betaald toen je brandstof, tol of andere diensten in verband met personenvervoer of vrachtvervoer kocht. Met NET Facturatie kan je je belastingteruggave vrijwel onmiddellijk ontvangen.

Met andere woorden: je hoeft niet te wachten tot het geld door de respectieve financiële autoriteit naar je is verzonden – Eurowag neemt de financiering van btw en accijnzen over, die je al hebt gedaan bij het opstellen van de factuur. Bovendien kan je financiering krijgen, niet alleen voor je Eurowag-facturen, maar ook voor alle facturen van derden die niet door Eurowag-kaarten werden betaald.

Met EW kan je snel je BTW laten terugbetalen 

Eén van de belangrijkste voordelen met de services van Eurowag voor je BTW teruggave is een aanzienlijke kortere periode voor de ontvangst van je BTW teruggave. In de praktijk kan dit variëren van 3 weken tot enkele maanden, dit hangt natuurlijk af van het land en het rechtsgebied.

Hoe sneller hoe beter natuurlijk voor je bedrijf en je cashflow. Eurowag zet vooral in om het bureaucratische proces zo snel mogelijk af te handelen. Hierdoor kan het per kwartaal vaak al één maand schelen tot wanneer je het geld gaat ontvangen.

Contact

Neem hier even een kijkje en laat weten waarmee we je verder kunnen helpen.