AdBlue®

Nu AdBlue steeds belangrijker wordt zorgen wij ervoor dat jij ook makkelijk aan AdBlue®  kan geraken. In veel van onze tankstations kan je nu al AdBlue® tanken.

Dit met de vrachtwagen en de gewone wagen. De dichtstbijzijnde locaties kan je altijd makkelijk vinden met onze stationfinder. Even snel filteren op het product AdBlue en je kan meteen het dichtstbijzijnde station vinden. Dit netwerk gaan we ook blijven uitbreiden zodat je nooit ver moet omrijden om AdBlue bij te vullen.

AdBlue levering

Maar wist je dat je AdBlue® ook gewoon kan laten leveren op je bedrijventerrein. Zo win je tijd en geld. Wanneer je gewoon de AdBlue® kan bijvullen op je bedrijventerrein moet je natuurlijk niet meer omrijden via een tankstation, zo win je meteen heel wat tijd en tel al deze tijd eens op? Daarnaast kan je de AdBlue® in grotere volumes kopen, wat natuurlijk ook een scherpere prijs betekent. Zo spaar je op jaarbasis meteen een leuk bedrag uit. Tijd & Geld makkelijk gewonnen dankzij MAES.

Welke opties bieden we bij MAES aan voor AdBlue®?

Bij MAES kan je terecht voor verschillende opties om AdBlue te kopen. Dit kan in een zakje van 3,5l of busjes van 5-10l in onze shops en op het hoofdkantoor tot je eigen installatie op je bedrijventerrein. Hieronder lijsten we even alles makkelijk op, zodat je meteen de opmaat gemaakte optie voor je bedrijf kan vinden.

  • Shops: In de shops kan je terecht voor een zakje van 3,5 liter, dit heeft meteen een makkelijke opening om bij te vullen. Je kan hier ook terecht voor busjes van 5 liter en 10 liter.
  • Tankstations: In vele van onze tankstations kan je ook terecht voor AdBlue aan de pomp, dit voor zowel de personenwagen als de vrachtwagen. Dit netwerk blijven we uitbreiden zodat je nooit ver om moet!
  • Levering: AdBlue® laten leveren of komen ophalen bij het hoofdkantoor kan in vaten en IBC containers. Hiervoor hebben we ook verscheidene pompopties zodat je makkelijk van op je bedrijf kan bijvullen.

Voor de prijzen kan je ons steeds even contacteren.

Voor de IBC containers en de vaten hebben we ook handig materiaal om makkelijk en snel te kunnen tanken. In het PDF bestandje onderaan de pagina kan je alles terug vinden. Voor de prijzen of meer info hiervan kan je ons ook even contacteren. 

AdBlue Proximity

Als laatste optie bieden wij ook AdBlue Proximity aan. Dit is onze meest comfortabele én besparende oplossing voor je AdBlue-verbruik. Je kiest hier afhankelijk van je behoefte voor het juiste pakket en wij doen de rest! Voor meer info kan je steeds terecht op onze AdBlue Proxmity pagina.

OptiSpray

Wanneer je bij ons AdBlue® wilt bestellen kan je ook AdBlue® OptiSpray bestellen. OptiSpray is vooral benodigd bij dieselmotoren waarbij sprake is van een lage gemiddelde belasting van de motor, rijgedrag met veel “stoppen-en-weer-optrekken” en een hoge mate van stationair draaien. Ook is het voor motoren van sommige merken met een lagere uitlaatgastemperatuur beter om OptiSpray in plaats van AdBlue® te gebruiken

OptiSpray (Air1) is de gewone AdBlue® met een toevoeging, speciaal gemaakt voor motoren die niet voldoende op temperatuur komen. Deze lage temperatuur kan er voor zorgen dat er verstoppingen optreden in de leidingen en uitlaatsystemen.

Zo’n verstopping kan er komen bij voertuigen die vaak stationair draaien met weinig hoge belasting, motoren die soms maar kort worden ingezet, denk daarbij vooral aan tractoren, kranen, graafmachines, vuilniswagen, stadsbussen,…

Wat doet OptiSpray?

Wanneer de AdBlue® in het uitlaatsysteem wordt gespoten is er een bepaalde temperatuur nodig om de hydrolyse (omzetting van schadelijke gassen naar onschadelijke gassen) te laten doorgaan. Bij te lage temperaturen kan de AdBlue® minder goed worden verwerkt waardoor de AdBlue® gaat kristalliseren, deze kristallisatie zorgt voor de verstopping.

Als in het uitlaatsysteem OptiSpray wordt ingespoten, vormt deze een veel fijnere spray dan AdBlue®. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte nodig is om het overtollige water uit de spray te verdampen, waardoor er meer warmte beschikbaar is voor de hydrolyse.

Wanneer moet ik het gebruik van OptiSpray overwegen?

  • Op advies van de truckfabrikant
  • Wanneer het indicatielampje van SCR-tegendruk op het dashboard knippert
  • Wanneer je merkt dat er een verminderde motorkoppeling is
  • Wanneer je moeilijkheden opmerkt bij het starten van de motor

Een motor kan door verscheidene redenen problemen geven, dus raadpleeg best even je garagist.

Wanneer je alle waarschuwingssignalen blijft negeren zal het voertuig uiteindelijk blokkeren en dienen er reparaties plaats te vinden.

OptiSpray als preventiemaatregel

OptiSpray werkt pas nadat het systeem is schoongemaakt of vervangen. Het product vormt in de eerste plaats een preventiemaatregel om die verstopping in de toekomst te vermijden.

Interesse? Contacteer ons voor meer informatie!

AdBlue materiaallijst

Vraag hier je bestelling of offerte aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.