MAES Tankstation Donker

Mazout bestellen? Kopen bij MAES: niets dan voordelen

Wie verwarmt op mazout – ook wel stookolie of gasolie genoemd – trakteert zichzelf op heel wat voordelen. Zo kies je om te beginnen helemaal zelf met welke leverancier je in zee gaat en kan je zelfs voor elke bestelling een andere leverancier in de arm nemen. Toch is een vaste partner waarvan je wéét dat je de beste kwaliteit en service tegen de beste prijs krijgt goud waard. Zo kan je in vol vertrouwen bestellen en hou je je verwarmingsbudget probleemloos onder controle.

Bij MAES is mazout bestellen aan de voordeligste prijs een fluitje van een cent. Vul je gegevens en de gewenste hoeveelheid stookolie in op ons formulier onderin en stuur je aanvraag door. Vermeld ook of je gewone mazout wil bestellen, Mazout Plus of Mazout Extra. Wij bezorgen je onmiddellijk de beste aanbieding. Je bent helemaal vrij om op ons aanbod in te gaan, of het naast je neer te leggen, maar we geloven wel rotsvast in de overtuigingskracht van onze scherp geprijsde aanbiedingen.

Kan je je vinden in ons voorstel, dan regelen wij alles van a tot z. Onze eigen chauffeurs rijden met MAES-wagens van de raffinaderij naar jouw opslagtank, zodat je zeker bent van de meest hoogstaande service én van advies op maat. Zelfs voor de controle van je stookolietank kan je bij ons terecht.

Klinkt die combinatie van financieel voordeel, kwaliteit en topservice je als muziek in de oren? Neem de proef op de som door je volgende bestelling aan ons toe te vertrouwen. Verzend vrijblijvend je aanvraag en laat je verrassen door ons interessant aanbod!


 

Waarom verwarmen op stookolie?

Verwarmen met mazout

Dat mazout voor gezellige warmte zorgt in huis of op de werkvloer, weet je maar al te goed. Maar ben je je ook bewust van de unieke voordelen die verwarmen op stookolie met zich meebrengt? We lijsten ze graag voor je op:

  • Zuinig
    Met een moderne stookolieketel verbruik je zo’n 40% minder dan met oude verwarmingsinstallaties.
  • Veilig
    Gasolie ontvlamt niet bij een normale omgevingstemperatuur (onder de 55°C) en het risico op CO-vergiftiging is nagenoeg onbestaand.
  • Onafhankelijk
    Je beheert je eigen energievoorraad en beslist zelf wanneer en bij wie je bestelt.

Maximaal rendement met mazout

Met een rendement van maar liefst 98% haalt de nieuwste generatie condenserende stookolieketels het absolute maximum uit je mazoutvoorraad. Bovendien stoten deze condensatieketels zo’n 30% minder CO2 uit. Als je weet dat de helft van de Vlaamse gezinnen die op gasolie verwarmt nog een oude stookolieketel in gebruik heeft, dan blijkt het verbeteringspotentieel behoorlijk groot!

 


 

Mazout bestellen? Dat doe je bij MAES

Kwaliteitsvolle mazout, scherpe prijzen en een persoonlijke service: dat is waar MAES voor staat. Ontdek ons aanbod aan producten en diensten.

 

De mazoutprijs of stookolieprijs onder de loep

Bij MAES kan je zeker zijn van de allervoordeligste stookolie. Als leverancier zijn wij namelijk wel gebonden aan een door de overheid opgelegde maximumprijs, maar beslissen we zelf over onze marge. Benieuwd hoe die officiële stookolieprijs tot stand komt?

  • Hoe wordt de officiële maximumprijs bepaald?
    Met de officiële mazoutprijs wil de overheid jou als consument beschermen. In de prijs zitten onder meer een bijdrage aan het Sociaal Verwarmingsfonds vervat en bijdragen om de Belgische bevoorradingszekerheid te garanderen.
  • Welke factoren beïnvloeden de stookolieprijs?
    De mazoutprijs hangt af van de prijs van een vat ruwe aardolie op de internationale markt, en is onderhevig aan de wet van vraag en aanbod en de evolutie van de dollarkoers.

 


 

Wetgeving en premies omtrent mazout

Wetgeving

Wie verwarmt op gasolie moet rekening houden met een aantal wettelijke vereisten, onder meer in verband met de keuring van je mazouttank. Die regels zijn natuurlijk niet in het leven geroepen om het jou lastig te maken, maar wel om de kwaliteit en het optimale rendement van je verwarmingsinstallatie te garanderen, zodat jij op je twee oren kan slapen.

Premies en toelagen

  • Sociaal verwarmingsfonds
    Samen met de overheid en de OCMW’s zorgt de petroleumsector voor mensen met een laag inkomen, door gedeeltelijk tussen te komen in de betaling van hun stookoliefactuur. Op de website van de Vlaamse overheid lees je wie in aanmerking komt voor een verwarmingstoelage.
  • Vlaamse renovatiepremie voor ketelvervanging
    Voor de plaatsing van een stookolieketel met hoog rendement – ofwel eentje met een Europees energielabel A of B – kan je in Vlaanderen een renovatiepremie aanvragen, waardoor je tot 30% van je factuur terugbetaald krijgt. Op Wonen Vlaanderen vind je alle informatie.
  • Vlaamse verbeteringspremie
    Dankzij de Vlaamse verbeteringspremie kan je als eigenaar of huurder een financiële tegemoetkoming krijgen wanneer je je bestaande op stookolieketel vervangt door een exemplaar met Europees energielabel A of B, of als je je rookkanaal laat optimaliseren.
  • Premies met betrekking tot een hybride verwarmingsinstallatie
    Dankzij een hybride verwarmingsinstallatie – die mazout combineert met een hernieuwbare energiebron – geniet je van gratis energie, terwijl stookolie als energiebuffer het bevoorradingsrisico van die hernieuwbare energie volledig uitsluit. Voor zonneboilers en warmtepompen krijg je bovendien premies in Vlaanderen.

 


 

Mazouttank: installatie, onderhoud en controle

Installatie mazouttank

Voor je je mazouttank kan laten installeren, moet je een aantal belangrijke knopen doorhakken. Wil je bijvoorbeeld een ondergrondse of een bovengrondse stookolietank? Een ondergrondse stookolietank is discreet en neemt geen kostbare ruimte in, maar is dan weer lastiger om te vervangen en moet vaker gecontroleerd worden. Een nieuwe bovengrondse stookolietank laat zich makkelijker plaatsen, visueel controleren en onderhouden. Bovendien ben je er met een eenmalige keuring na de plaatsing vanaf. Welke optie je ook kiest: doe steeds een beroep op een professionele installateur die je ook de nodige attesten kan bezorgen.

Onderhoud van je stookolietank

Hoewel je aan je stookolietank zelf weinig tot geen onderhoudswerk hebt, is het wel belangrijk om je verwarmingsinstallatie goed te (laten) onderhouden. Installaties op stookolie moeten jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen om een goede werking en een lange levensduur voor je ketel en brander te garanderen én om je verbruik te verlagen. Het onderhoud bestaat onder meer uit het reinigen van de schoorsteen en de ketel.

Controle van de mazouttank

Op 1 maart 2009 werd de keuring van alle op dat moment bestaande particuliere stookolietanks in het Vlaams Gewest verplicht. Of je na die initiële controle nogmaals een technicus moet uitnodigen, hangt af van de grootte en de locatie van je tank. Dat is bijvoorbeeld niet het geval als je een bovengrondse tank van minder dan 6.000 liter hebt. Is je tank groter of bevindt hij zich onder de grond, dan gelden er aparte voorschriften.

Bij MAES

kan je altijd terecht voor de controle van je tank.

Mazout online bestellen? Dat kan, met MAES!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

In welke regio leveren jullie?

Hiervoor neem je best even contact op met ons via het contactformulier of via mail.

Hoe snel leveren jullie?

De leveringen hangen steeds af van de drukte. We proberen dit zo snel mogelijk te doen, meestal is dit de volgende werkdag of de werkdag erna. In de heel drukke periodes kan dit soms iets langer duren, maar we contacteren je steeds tijdig.

Hoe evolueert de mazoutprijs?

Op deze pagina krijg je een duidelijk zicht in de evolutie van de mazoutprijs

Hoe wordt de mazoutprijs bepaald?

De mazoutprijs hangt steeds af van verscheiden factoren, op deze pagina kan je terecht voor alle informatie hierover.

Wat is de mazoutprijs/stookolieprijs vandaag?

De huidige officiële dagprijs kan je hier vinden.

Hoe moet ik mijn mazouttank laten peilen?

Hiervoor neem je best even contact op met ons via het contactformulier of via mail.

Kan ik via MAES mijn mazouttank laten keuren?

Tankkeuringen doen we zelf niet meer, maar we kunnen je steeds verwijzen naar één van onze collega’s. Je kan ons hiervoor steeds contacteren en wij bezorgen je de juiste informatie!