MAES Zulte

ANDERE BRANDSTOFFEN bij MAES

Bij MAES kan je terecht voor een brede waaier aan brandstoffen. Niet enkel de traditionele producten hebben we in ons gamma. Maar ook voor onderstaande producten kan je steeds terecht bij ons. Bij MAES proberen we in te spelen op al jouw noden in verband met brandstoffen en mobiliteit!

MAES HVO

Bij MAES kunnen we, en dit als één van de eersten in België, HVO leveren. Deze brandstof is héél wat schoner dan de huidige diesel (die tegenwoordig al behoorlijk schoon is). HVO is een zogenaamde Hydrotreated Vegetable Oil. HVO is een 100% hernieuwbare diesel die het milieu veel minder belast. Dit mooie product bevat een kleiner aantal schadelijke stoffen in vergelijking met gewone diesel. Jammer genoeg krijgt dit momenteel nog niet de ondersteuning van de overheid die het verdient. Maar bij MAES blijven we geloven in HVO . Hier kan je er meer over ontdekken.

Petroleum Type C

Deze brandstof kan je gebruiken voor o.a. kachels, lampen, verwarming, branders,… Neem hier een kijkje voor meer informatie. Of contacteer ons voor een bestelling.

Industriële gassen

MAES is een verdeler van kwaliteitsvolle industriële gassen van Totalgaz en Air products.  Je kan voor meer info steeds hier terecht of je kan ons natuurlijk altijd contacteren voor meer informatie! Voor de flessen kan je steeds terecht bij ons tankstation in Rumst of op het hoofdkantoor van MAES in Bornem.

Veelgestelde vragen

Wat is nu juist E5, E10 of B7?

Vanaf 12 oktober 2018 moeten alle tankstations in de EU nieuwe brandstoflabels plaatsen op hun pompen. Deze labels zijn dezelfde over heel Europa en moeten het makkelijker maken om te weten wat je juist moet tanken. Naast de labels op de pompen komen deze ook op de nieuwe voertuigen (in het onderhoudsboekje en in de tankklep) om zo aan te tonen welke brandstof je moet gebruiken om problemen te vermijden.

  • Benzinesoorten: De benzinesoorten hebben een ronde vorm met de letter “E” gevolgd door een getal. Het getal na de “E” staat voor het maximumpercentage biocomponenten dat er in verwerkt mag zijn. Deze biocomponenten worden toegevoegd om de uitstoot van CO2 te verminderen. Zo krijgt Euro 95 de aanduiding E10 en Super 98 wordt dan wer E5.
  • Dieselsoorten: De dieselsoorten krijgen een vierkante vorm met de letter B, deze staat niet voor Benzine dus laat je hier niet vangen. Maar staat voor het maximumpercentage specifieke biodiesel-componenten dat er in verwerkt mag zijn. De XTL geeft aan dat de brandstof synthetisch is en niet uit ruwe aardolie is vervaardigd.
  • Gasachtige brandstoffen: Voor de gasachtige brandstoffen is het label ruitvormig. Om verwarring te vermijden gaan de oude productnamen op de pompen nog niet meteen verdwijnen.

Op welke stations kan ik terecht met mijn MAES tankkaart

Met MAES ben je zeker van een groeiend tankkaartnetwerk van nu al 1700 tankstations in de Benelux. Zelf hebben we een 300-tal stations onder eigen beheer en dit onder de kleuren MAES, OCTA+, DESIMPEL, SHELL & ESSO. Deze laatste 2 merken hebben ook stations in beheer door concullega’s. Maar je kan hier ook steeds terecht met je MAES kaart. Daarnaast kan je ook tanken bij TEXACO, G&V, PMO, FIREZONE, DE HAAN,…. Er zal altijd wel een station in je buurt zijn met de MAES tankkaart!

Ik heb een tegoed bon gekregen, hoe moet ik die gebruiken?

Uw tegoedbon blijft 60 dagen geldig in het station van uitgifte. Om deze te gebruiken drukt u op het scherm en kiest u tanken, uw brandstof en pompnummer en daarna tegoed bon uw code ingeven en u kan  tanken

Voor het bedrag aangeven op de bon. Was u een toevallige passant neem dan contact op met ons en wij verzorgen de terugbetaling.

Mijn kaart zit geblokkeerd in de automaat, wat nu?

Neem even contact op met ons en we helpen je met plezier verder.

Op welk station sta ik?

Indien je het niet weet kan je steeds altijd de straat, huisnummer & gemeente doorgeven via mail of de contactpagina en daarmee weten wij voldoende.

Waar kan ik gasflessen kopen?

Op ons hoofdkantoor in Bornem kan je terecht voor Gasflessen, neem even contact op en we helpen je meteen verder.

Waar kan ik lpg tanken?

Via onze handige stationfinder kan je makkelijk zien waar je overal terecht kan voor LPG. Gewoon filteren op het product en je krijgt de dichtstbijzijnde stations te zien

Waar kan ik petroleum tanken

Via onze handige stationfinder kan je makkelijk zien waar je overal terecht kan voor Petroleum. Gewoon filteren op het product en je krijgt de dichtstbijzijnde stations te zien

Waar kan ik gasolie tanken?

Via onze handige stationfinder kan je makkelijk zien waar je overal terecht kan voor Gasolie. Gewoon filteren op het product en je krijgt de dichtstbijzijnde stations te zien

Waar is er overal een shop?

Op deze pagina kan je steeds terecht voor de locaties van onze tankstations met een shop.

Bij welke stations buiten MAES kan ik nog terecht met een MAES tankkaart?

Met MAES ben je zeker van een groeiend tankkaartnetwerk van nu al 1700 tankstations in de Benelux. Zelf hebben we een 300-tal stations onder eigen beheer en dit onder de kleuren MAES, OCTA+, DESIMPEL, SHELL & ESSO. Deze laatste 2 merken hebben ook stations in beheer door concullega’s. Maar je kan hier ook steeds terecht met je MAES kaart. Daarnaast kan je ook tanken bij TEXACO, G&V, PMO, FIREZONE, DE HAAN,…. Er zal altijd wel een station in je buurt zijn met de MAES tankkaart!

Waar kan ik terecht bij een carwash bij MAES?

Op enkele van onze stations hebben we een carwash, deze is bijna altijd in beheer van derde. Hier kan je alle locaties terugvinden.

Zijn de prijzen op de tankstations overal even hoog?

De prijzen worden berekend op de algemene prijs en kunnen ook verschillen van regio tot regio. Maar wees gerust, MAES probeert steeds een zo scherp mogelijke prijs te geven!

Hoe worden de prijzen berekend op de tankstations?

De prijzen hangen van een resem factoren vast. Deze worden natuurlijk gedreven door de officiële prijs maar krijgen ook een invloed van concurrentie en regio. Maar wees gerust, MAES probeert steeds een zo scherp mogelijke prijs te geven!

Ik heb schade geleden door een derde partij op een tankstation, wat nu?

Je kan ons dit altijd even laten weten, wij kunnen de beelden nakijken maar kunnen deze enkel aan de politie geven. Hiervoor dien je dus een klacht neer te leggen.

Ik heb schade veroorzaakt bij ene tankstation, wat nu?

Een ongeluk is snel gebeurd! Schade veroorzaken is altijd mogelijk, laat ons dit even weten en we kunnen samen zoeken naar een oplossing.

Ik heb schade geleden bij een tankstation, wat nu?

Je kan ons altijd contacteren met alle informatie (foto’s schade, adres tankstations, datum & uur) en wij bekijken zo snel mogelijk wat we voor jou kunnen doen.

Kan ik camerabeelden opvragen bij MAES?

Camerabeelden kan je niet via ons opvragen. Onze stations hebben camerabeveiliging maar wegens privacy kunnen we deze enkel aan de politie geven. We kunnen deze voor u natuurlijk wel nazien indien je iets verloren bent maar nummerplaten of persoonsbeschrijvingen geven we niet. Hiervoor moet je eerst klacht indien bij de politie.

Het papier was op voor een ticketje te printen, wat nu?

Indien je een ticketje wou printen en het papier was op kan je ons steeds even mailen of contacteren. Wij kunnen dan voor jou het nodige doen. Geef hier ook wel zeker het station even mee zodat we dit zo snel mogelijk kunnen verhelpen voor andere klanten.

Ik denk tekens van Skimming te hebben gezien op één van de stations, wat nu?

Indien je denkt dat er een geval van skimming of fraude plaats vindt op onze stations gelieve ons dan zo snel mogelijk te verwittigen, zo kunnen we dit meteen nakijken. Je kan hiervoor bellen naar 03 889 89 89, ons mailen of op de site een berichtje achterlaten.

Welke andere tankkaarten worden aanvaard bij MAES?

MAES werkt met een resem aan partners samen, hierdoor hebben we ons tankkaartnetwerk kunnen vergroten naar 1700 stations in de Benelux. Hierdoor kan je met de kaarten van deze partners natuurlijk ook terecht bij MAES. Via onze stationfinder kan je zien welke kaarten waar worden aanvaard.

Er is geld in de automaat blijven steken, welk nu?

Graag ons dan zo snel mogelijk contacteren. Zo kunnen we zo snel mogelijk een technieker ter plaatse sturen om dit euvel op te lossen. Anders kan het ook voor de volgende klanten problemen geven. Aan de telefoon kan je dan ook meteen even je gegevens achterlaten waarmee we het kwijtgeraakte bedrag dan kunnen terugstorten.

Ik heb geld in de automaat gestoken en niet alles kunnen tanken

Héél soms kan het even foutlopen bij de betaling of bij het tanken. Indien je dit voor hebt kan je ons dit steeds even laten weten via het klachtenformulier. Daar kan je dan alle informatie achterlaten waarop wij het gaan bekijken en het bedrag mee kunnen terugstorten.

Ik heb mijn kaart in de geldgleuf gestoken

Meestal komt uw kaart er na enkele minuten gewoon terug uit. Indien dit niet zo is dan belt u best met card stop. Uw kaart zal voor uw veiligheid geblokkeerd worden en u ontvangt een nieuwe. Onze machine zal uw kaart voor uw veiligheid onbruikbaar maken.

Meer tonen

Meer info?

Je kan steeds bij ons terecht voor meer informatie!