MAES Oil - AdBlue

AdBlue

In veel MAES-tankstations kun je ook AdBlue® tanken. In sommige zelfs met je personenwagen! Klik op onze stationfinder, filter op product AdBlue en vind het dichtstbijzijnde station.

Wat is AdBlue®?

AdBlue® is een hulpstof die nodig is bij de nieuwe generaties dieselmotoren om de emissienormen te behalen. Vanaf 2014 moesten alle nieuwe vrachtwagens voldoen aan de strengere Euro 6-norm en vanaf 2017 ook de meeste diesel personenwagens. AdBlue® is noodzakelijk om die normen te halen.

SCR-systeem

Om aan deze strenge eisen te voldoen, hebben de meeste constructeurs van dieselmotoren gekozen voor het SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction).

Het principe van SCR is zeer eenvoudig. Wanneer de uitlaatgassen de motor verlaten, zal er in de uitlaat een ammoniak-houdende vloeistof ingespoten worden. Deze vloeistof, AdBlue, veroorzaakt in de combinatie met hoge temperatuur een scheikundige reactie van de uitlaatgassen. Hierdoor zal de uitstoot van NOx met ongeveer 70% verminderd worden. Maar je bespaart er ook brandstof door.

Voor onze klanten hebben we ook een gamma van pompen in voorraad om deze producten te verpompen. Dat komt omdat AdBlue niet mag en kan behandeld worden door alle materialen. Wij leveren het product conform DIN 70 070. Wil je  meer weten over AdBlue tanken? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Met de Stationfinder kan je steeds zien of er AdBlue beschikbaar is. Bij onze stations tank je AdBlue altijd aan een uiterst gunstige prijs.

AdBlue Proximity

Wij kunnen AdBlue ook bij jouw op het bedrijventerrein brengen. Geïnteresseerd? Neem dan hier een kijkje.

Vraag hier je bestelling of offerte aan