Ontdek ons aanbod

Producten van de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Kan dat? Ja, met MAES!

Mazout online bestellen? Dat kan, met MAES!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke producten biedt MAES aan?

Neem even een kijkje op onze aanbod pagina om te zien welke producten MAES voor jou kan bezorgen!

Ik zoek een bepaald product, hoe ga ik te werk?

Je kan voor een overzicht terecht op onze aanbod pagina , voor te tanken kan je makkelijk onze stationfinder bezoeken en via de filter het gewenste product selecteren.

Wat is het verschil tussen gewone diesel en Supremium Diesel?

Supremium Diesel van MAES heeft een extra additievenpakket meegekregen, ontwikkeld in samenwerking met Wynn’s. Deze additieven geven nog meer reinigingskracht. Hoe schoner de motor des te zuiverder de verbranding, het resultaat: meer vermogen en minder emissie.

Wat is het verschil tussen euro super & Super 98

Welk octaangetal geschikt is voor de motor van uw auto hangt af van de octaanbehoefte die wordt aangegeven door de fabrikant. Tegenwoordig zijn vrijwel alle benzineauto’s voorzien van een motormanagementsysteem, dat tijdens de verbranding controleert of er benzine met RON 95 (reguliere Euro 95) of RON 98 (Shell V-Power Benzine) is getankt. Zo maakt de motor optimaal gebruik van het beschikbare octaangetal en levert Shell V-Power Benzine betere prestaties. Is uw auto geschikt voor Euro 95 dan kunt u ook altijd Shell V-Power Benzine tanken.

Ik zoek gasflessen voor BBQ, kan ik bij MAES terecht?

Bij MAES op het hoofdkantoor kan je terecht voor allerlei soorten GAS. Neem hiervoor best even contact op via mail, contactformulier of bel even naar 03 889 89 89.

Wat is nu juist E5, E10 of B7?

Vanaf 12 oktober 2018 moeten alle tankstations in de EU nieuwe brandstoflabels plaatsen op hun pompen. Deze labels zijn dezelfde over heel Europa en moeten het makkelijker maken om te weten wat je juist moet tanken. Naast de labels op de pompen komen deze ook op de nieuwe voertuigen (in het onderhoudsboekje en in de tankklep) om zo aan te tonen welke brandstof je moet gebruiken om problemen te vermijden.

  • Benzinesoorten: De benzinesoorten hebben een ronde vorm met de letter “E” gevolgd door een getal. Het getal na de “E” staat voor het maximumpercentage biocomponenten dat er in verwerkt mag zijn. Deze biocomponenten worden toegevoegd om de uitstoot van CO2 te verminderen. Zo krijgt Euro 95 de aanduiding E10 en Super 98 wordt dan wer E5.
  • Dieselsoorten: De dieselsoorten krijgen een vierkante vorm met de letter B, deze staat niet voor Benzine dus laat je hier niet vangen. Maar staat voor het maximumpercentage specifieke biodiesel-componenten dat er in verwerkt mag zijn. De XTL geeft aan dat de brandstof synthetisch is en niet uit ruwe aardolie is vervaardigd.
  • Gasachtige brandstoffen: Voor de gasachtige brandstoffen is het label ruitvormig. Om verwarring te vermijden gaan de oude productnamen op de pompen nog niet meteen verdwijnen.