AdBlue tanken

AdBlue tanken

In een aantal Maes-tankstations kan u ook AdBlue tanken. 

Wat is AdBlue?

AdBlue is een hulpstof die nodig is voor een aantal vrachtwagens om de nieuwe emissienormen te behalen. Vanaf 2014 moeten alle nieuwe vrachtwagens voldoen aan de strengere Euro 6-norm. En AdBlue helpt die normen te halen.

SCR-systeem

Om aan deze strenge eisen te voldoen, hebben een aantal van de vrachtwagenconstructeurs gekozen voor het SCR-systeem (Selectieve Catalytic Reduction).

Het principe van SCR is zeer eenvoudig. Wanneer de uitlaatgassen de motor verlaten, zal er in de uitlaat een ammoniak-houdende vloeistof ingespoten worden. Deze vloeistof, AdBlue, veroorzaakt in de combinatie met hoge temperatuur een scheikundige reactie van de uitlaatgassen. Hierdoor zal de uitstoot van NOx met ongeveer 70% verminderd worden. Maar u bespaart er ook brandstof door.

Voor onze klanten hebben we ook een gamma van pompen in voorraad om deze producten te verpompen. Dat komt omdat AdBlue niet mag en kan behandeld worden door alle materialen. Wij leveren u het product conform DIN 70 070. Wilt u meer weten over AdBlue tanken? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Met de Tankstation Locator app voor Android of iOS kan u steeds zien of er AdBlue beschikbaar is. Bij onze stations tankt u AdBlue altijd aan een uiterst gunstige prijs.

Vraag informatie over dit product

Vraag info